Fiat je zkratka pro Fabbrica Italiana Automobili Torino, znamená to také “nechte být” v latině.

Historie Fiat

První automobil s názvem Fiat vyvezl továrnu někdy v roce 1901. Vyrobený talentovaným zaměstnancem společnosti Ceirano Faccioli, vozidlo poháněné vozy bylo poháněno 2 válcovým archaickým boxerem o výkonu 3 koní. Investiční skupina vedla Faciolliho k vývoji vozu s předním motorem. Faciolliho odpověď nebyla očekávaná: odstoupil.

Stejně jako každá společnost by udělala, byla hledána náhrada a objevila se v okamžiku. Enrico nastoupil na trh a za jeden rok představil nový 1,2litrový čtyřválcový model, který byl vyvinut s technikou půjčovanou od Mercedesu.

V průběhu času se společnost stala oblíbenou a přestože se v dnešní době zvětšovala, stále ještě nevycházelo z dlouhých vývojových a výzkumných fází. Po mnoha zkouškách s použitím modelů 4 a 6 válců byl Fiat připraven odhalit své první hromadně vyráběné auto, typ 1912 “Tipo Zero”.

Předválečný čas se brzy skončil a Fiat se vrhne do nudně nových výrobních etap, aby pokryl požadavky letadel a tanků. Poválečné časy by přinesly Fiatu spoustu obchodních čísel souvisejících veselí – model 501 Cavalli byl postaven ve více než 45 000 jednotkách do roku 1926. Po experimentování s některými modely s velkými drsnými modely, Fiat pokračoval ve vývoji svých velmi populárních modelů. Výsledkem bylo 509, lehké vozidlo, které překročilo v té době všechny prodejní záznamy společnosti Fiat: do roku 1929 se prodalo více než 90 000 kusů.

Série novějších modelů, které se vyrovnaly nebo dokonce předčily popularitě těch, které před nimi byly později vydány, některé z nejpozoruhodnějších byly 1932 Tipo 508 Ballila. Sportovní 995cc 25hp a 36hp motory, auto bylo přijato zahraničními výrobci. Licencované rebadované verze Ballila byly úspěšně prodány v Německu, Československu a Francii.

Několik let před vypuknutím druhé světové války se Fiat rychle uvolnil dlouhotrvající modely 1500 a Tipo 500, které zůstaly až do roku 1948 téměř nezměněny. Po válce se Fiat těšil ještě větší popularitě díky svým nejprodávanějším modelům čas, 500 a 1100, téměř známý jako Millecento. Přestože v okamžitých poválečných letech nedošlo k žádným výrazným zlepšením, dosáhla italská společnost úžasné prahové hodnoty 1 milionu modelů modelu 600 – Topolino.

Přesto se Fiat rozrostl. Vydávaný dvouválcový model Nuova 500 z roku 1957 byl postaven ve více než 3 milionech jednotek. Ve stejné tradici rozvíjení nesmírně populárních modelů zahájil FIAT 124 v roce 1966, auto, které by se stalo jedním z nejznámějších, hned vedle vozu 500. Fiat sportovní automobily měly svůj vlastní úspěch, zejména Dino V6 který je vybaven motorem s vačkovým hřídelem s dvojitým hlavovým pohonem Ferrari.

Mluvit o Ferrari, to bylo později absorbováno Fiat, v roce 1969 být přesný. Téhož roku byla získána značka Lancia. Poté, co se Fiat změnil na velkou skupinu, se Abrthu také rozhodl v roce 1971. V současné době Fiat vyvíjí novou řadu sedanů a městských vozů a má svůj jackpot se soupeřem modelů 500 a Punto.

VIN Číslo vašeho Fiatu najdete zde.
Nezapomeňte, že před zakoupením zkontrolujte historii vozidla. To provedete zadáním čísla VIN číslo Fiat: